سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سلام  همه مردم با مراجعه به آدرس اینترنتی? www.ir-vp.ir ?می‌توانند در پارلمان مجازی ثبت نام کرده و از آن استفاده کنند و مستقیم به نماینده شهرستان نظرات خود را  بگویند .




تاریخ : سه شنبه 99/9/18 | 10:0 عصر | نویسنده : مرتضی | نظر

آشنایی با پارلمان مجازی ایران + فیلم

 پارلمان مجازی ایران سامانه تعاملی جدیدی است که نمایندگان از طریق آن با مردم درباره طرح‌ها و لوایح مشورت می‌کنند و نظرات و پیام‌های جامعه نخبگانی را دریافت می‌کنند.

آشنایی با پارلمان مجازی ایران + فیلم

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس،  پارلمان مجازی ایران از مجلس نهم تا کنون فعالیت داشته و توانسته پشتوانه خوبی برای گفت‌وگوها و بحث‌های تخصصی نمایندگان با مردم و جامعه نخبگانی کشور باشد. 

در همین راستا حجت‌الاسلام محمدحسین حسین‌زاده بحرینی رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت‌‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به پارلمان مجازی ایران اظهار داشت: طرح‌ها و لوایح در پارلمان مجازی ایران به شکلی که در یک مجلس واقعی است ارائه می‌شود؛ مردم و اصحاب کسب و کار و صاحب نظران و اساتید دانشگاه و حوزه و متخصصین هم می‌توانند به این پارلمان ورود کرده و تک تک طرح‌ها و لوایح را مشاهده و مواد، تبصره‌ها و بندها را رؤیت کرده و می‌توانند در این باره رأی دهند و حتی می‌توانند پیشنهاد اصلاحی و جایگزین و اخطار قانون اساسی بدهند؛ عملا هر امکانی که برای یک نماینده در کمیسیون‌ها و صحن مجلس در حوزه قانون‌گذاری و تأثیرگذاری بر محتوای قانون وجود دارد، برای نخبگان هم فراهم است.

 

 

رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس خاطرنشان کرد: با وجود پارلمان مجازی ایران قطعا هیچ صاحب نظری نمی‌تواند بگوید که  من به مجلس دسترسی ندارم؛ هم اکنون پارلمان مجازی برای عموم قابل دسترسی است و چند سالی است که کار می‌کند و مهم‌ترین طرح‌ها و لوایح هم در آن بارگذاری شده و حتی هم اکنون لایحه بودجه 1400، تبصره‌ها و بندهای تفکیکی آن قابل دسترس عموم است.

پارلمان مجازی هم تقنینی است و هم نظارتی

وی افزود: طرح‌ شفافیت آراء که گزارش نهایی کمیسیون آیین نامه مجلس است، در پارلمان مجازی ایران بارگذاری شده و حتی طرحی هم که در مجلس در باره ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی است در این پارلمان وجود دارد.

رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس تصریح کرد: وجود این طرح‌ها و لوایح در پارلمان ایران نیاز به گرفتن استعلام از صاحب نظران دارد و به همین دلیل در آنجا بارگذاری شده است.

حسین زاده بحرینی گفت: پارلمان مجازی ایران منحصر به تقنین نیست و در حوزه نظارت هم برای مردم و نخبگان فضا را آماده کرده است. به این معنی که آنها می‌توانند اگر قانونی اجرا نشده و یا به درستی اجرا نشده است، گزارش لازم را بدهند و حتی می‌توانند به نمایندگان گرا بدهند تا آنها ورود کنند و از ابزارهای قانونی خود مانند تذکر، سؤال و استیضاح استفاده کنند.

حذف مراجعه فیزیکی مردم به دفاتر نمایندگان با راه‌اندازی پارلمان مجازی 

وی اضافه کرد: نمایندگان مجلس که عضو پارلمان مجازی ایران هستند، متعهدند که اگر تذکرات و سؤالات مردم وارد باشد، آنها را در مجلس و صحن علنی پیگیری کنند. البته ما سه دوره است که این کار را می‌کنیم و از دوره نهم مجلس، پارلمان مجازی ایران فعال بوده است. 

رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس اظهار داشت: هر نماینده‌ای در پارلمان مجازی ایران یک دفتر مجازی مخصوص به خود دارد تا مردم از مراجعه حضوری به دفاتر نمایندگان بی نیاز باشند؛ این کار برای نماینده مجلس هم به این جهت خوب است که موجب افزایش بهره‌وری‌اش خواهد شد.

وی افزود: امکانی هم اخیراً در پارلمان مجازی ایران به نام اتاق‌های گفتگوی تخصصی اضافه شده است که برای موضوعات مهم در نظر گرفته شده است؛ برای مثال بودجه سال 1400 موضوع مهمی است و باید گفتگوی تخصصی بین نمایندگان، مردم و نخبگان در باره آن صورت گیرد. به این منظور، اتاق گفتگوی تخصصی در باره لایحه بودجه 1400 را با مدیریت رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پارلمان مجازی ایران ایجاد کرده‌ایم.

کاربران با مراجعه به آدرس اینترنتی? www.ir-vp.ir ?می‌توانند در پارلمان مجازی ثبت نام کرده و از آن استفاده کنند.

انتهای پیام/ 




تاریخ : سه شنبه 99/9/18 | 8:8 عصر | نویسنده : مرتضی | نظر

از وقتی عمه و خاله نداریم که سعی کردیم لاکچری باشیم

در سال‌های اخیر کاهش رشد جمعیت موجب نگرانی‌هایی برای آینده کشور شده است. اما آیا در شرایط کنونی داشتن فرزند بیش‌تر امکان‌پذیر است و می‌توان با ارائه راهکارهایی جلوی کاهش جمعیت را گرفت و فرهنگ افزایش جمعیت را ترویج کرد؟

از وقتی عمه و خاله نداریم که سعی کردیم لاکچری باشیم

به گزارش خبرنگار فرهنگ عمومی خبرگزاری فارس، شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر»، «ایست؛ دو بچه کافیست» و «مامان بابا، دو تا بچه کافیه» را در دهه‌ اوایل انقلاب و دوره سازندگی حتما شنیده‌اید. این‌ها ابتدا یک شعار تبلیغاتی بودند، اما کم‌کم در افکار مردم رسوخ کرده و داشتن فرزند بیش‌تر، دیگر ارزش نبود، بلکه به عنوان ضدفرهنگ به مردم معرفی شد و خانواده‌ها کوچک و کوچک‌تر شدند؛ تا جایی که دهه 70 و 80 دیگر دو فرزندی امری عادی شد.

کاهش زاد و ولد از سال 94 سرعت گرفت و مقام معظم رهبری در فروردین 98 با اشاره به اهمیت جمعیت فرمودند: «افزایش فرزند باید به صورت یک فرهنگ دربیاید. شما ببینید، در بعضی از کشورهای غربی ـ مثلا در آمریکا ـ خانواده‌ای 15 تا بچه دارند، 20 تا بچه دارند و از این قبیل، تشویق [هم] می‌شوند و هیچ کس مذمتشان نمی‌کند. اما نوبت به کشور ما که می‍‌رسد، این طرف قضیه تشویق می‌شود، [یعنی] کم فرزندی و مانند اینها. بنابراین این هم یک نکته است که ان شاءالله باید مورد توجه باشد».

 خرداد امسال نیز مشاور عالی وزیر بهداشت از کاهش نرخ رشد جمعیت به کمتر از یک درصد خبر داد و تک فرزندی را بلای جان خانواده‌ها عنوان کرد. اما آیا در شرایط کنونی داشتن فرزند بیشتر امکان‌پذیر است و می‌توان با ارائه راهکارهایی جلوی کاهش جمعیت و نیروی انسانی کارآمد و جوان را با فرزندآوری در سال‌های آینده گرفت و فرهنگ افزایش جمعیت را ترویج داد؟

تغییر جایگاه والدین و فرزندان در خانواده موجب رواج تک فرزندی شد

علی پژمان، جمعیت‌شناس با اشاره به اهمیت فرزندآوری در جوامع می‌گوید: جمعیت، منبع رشد و توسعه جوامع در همه زمینه‌ها به ویژه اقتصادی، دفاعی و نظامی است. در سال‎های اخیر فقدان تعادل جمعیتی مشکلی است که بسیاری از جوامع را درگیر کرده است و برخی از رشد بی‌رویه متضرر شدند و برخی از کاهش جمعیت.

وی با بیان اینکه در گذشته فرزندان کار می‌کردند تا خانواده در آسایش باشد، اما اکنون خانواده‌ها برای آسایش فرزندان کار می‌کنند، می‌افزاید: امروز نگرش در خانواده‌ها متفاوت شده است و با ترویج تک فرزندی، افراد از جامعه فاصله گرفته و حضور فعالی در جامعه ندارند. اختلال در جامعه‌پذیری هم در خانواده‌های تک فرزندی وجود دارد و این افراد تاب‌آوری اجتماعی را یاد نمی‌گیرند و برای رقابت آفریده نشدند.

وقتی داشتن فرزند بیش‌تر ضدارزش شد/ تصویر نامناسب رسانه ملی از خانواده پرجمعیت

همچنین فرشته روح‌افزا، معاون فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ما تجربه 3 دهه اقدامات مختلف برای کاهش رشد جمعیت را پشت سر گذاشتیم، می‌گوید: تصویب و اجرای سیاست‌های کنترل جمعیت و تنظیم خانواده بر روند جمعیتی تأثیر گذاشته و در آن دوره، رسانه ملی هم از خانواده پرجمعیت تصویر مناسبی ارائه نداد و بیشتر به مشکلات داشتن فرزند زیاد توجه داشت. نتیجه این تفکر و نگرش نیز در جامعه متجلی شد؛ تا جایی که دیگر داشتن فرزند که باعث رشد جوامع می‌شود، به عنوان ضدارزش عنوان شد.

وی معتقد است که در زندگی مدرن، داشتن فرزند کمتر، ارزش شده است و تجمل‌گرایی جایگزین ساده‌زیستی معرفی می‌شود. بر همین اساس فرزندآوری هم کاهش یافته و زوجین چند سال بعد از ازدواج، به فکر فرزندآوری می‌افتند و به این ترتیب نقش مادری به دلیل تجمل‌گرایی و فردگرایی و از همه مهم‌تر نگرانی از آینده فرزند به تعویق می‌افتد. علاوه بر این، خانواده‌ها به دلایل مختلف تمایلی به داشتن بیش از یک فرزند ندارند، چرا که برخی فرزند را مانع رشد و پیشرفت خود تلقی می‌کنند و برخی دیگر تربیت همان یک فرزند را طاقت‌فرسا می‌دانند.

آیا مشکلات اقتصادی مانع رشد جمعیت و فرزندآوری شده است؟

خانواده‌ها یکی از دلایل کاهش فرزندآوری را مشکلات اقتصادی عنوان می‌کنند و می‌گویند کدام خانواده‌ای است که نداند هر روز قیمت پوشک و شیرخشک بالا می‌رود یا اصلا کدام مستأجری است که متوجه نشده باشد هر چه تعداد فرزند بیش‌تر باشد، برای یافتن خانه مورد نظر شانس کمتری دارد؟ بر همین اساس، بسیاری از خانواده‌ها در توان خود نمی‌بینند که بیشتر از یک یا دو فرزند داشته باشند و بتوانند نیازهای آنها را تأمین کنند. این امر در حالی است که در گذشته بسیاری از مردم حتی در رده پایین معتقد بودند بچه بیش‌تر باید داشته باشند و کسی به مسائل اقتصادی توجه نمی‌کرد. اما حالا در کنار مسائل اقتصادی، فرهنگ فکری تغییر کرده و حتی در کسانی که مشکل اقتصادی و معیشتی ندارند، تمایلی برای فرزندآوری دیده نمی‌شود.

افزایش جمعیت باعث فقر می‌شود؟

علی اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با بیان اینکه شرایط اقتصادی بر رشد جمعیت خیلی موثر نیست، می‌گوید: در خانواده دهک بالای جامعه که در شرایط خوبی قرار دارند، شاهد فرزند کمتر هستیم. بنابراین، باید پیش از هر چیزی تفکر و فرهنگ جامعه را تغییر داد و افراد را به فرزندآوری تشویق کرد. اینکه برخی می‌گویند با افزایش جمعیت، فقر هم بیشتر می‌شود، درست نیست. چون جمعیت باعث تولید ثروت می‌شود. ما در زمینه فرزندآوری دو مقوله فرهنگی و اقتصادی را باید مدنظر قرار دهیم و به دلیل اینکه در سال‌های اخیر از نظر جمعیتی در شرایط مناسبی قرار نداریم، مجلس حدود یک ماه گذشته کمیسیون ویژه‌ای با عنوان «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» راه‌اندازی کرده که بر اساس اصل 85 قانون اساسی، قرار است طرح جوانی جمعیت را تصویب کند و هرچه در این کمیسیون تصویب شود، به صورت قانون موقت ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به اینکه باید انگیزه فرزندآوری را ارتقا دهیم، خاطرنشان می‌کند: در این شرایط دو موضوع مهم است؛ یکی اقتصاد عمومی که باید به اصلاح ساختار برویم و یکی هم اصلاح کمک و مشوق اقتصادی برای خانواده‌هایی که می‌خواهند سه فرزند و بیشتر داشته باشند. در این طرح، خانواده‌ها به شکل حداقلی از آینده فرزندی که به دنیا می‌آورند، اطمینان کسب می‌کنند و به لحاظ روانی و اقتصادی آینده فرزند در حداقل‌هایی تامین می‌شود.

سیاست‌های فرهنگی به تنهایی مشوقی برای فرزندآوری نیست

همچنان که مردم از مشکلات اقتصادی و مسائل معیشتی برای وضعیت خوب سرپرستی فرزندان می‌گویند، ابوالفضل ذوالفقاری، جامعه‌شناس هم با بیان اینکه باید سیاست‌های تشویقی برای فرزندآوری افزایش یابد، می‌گوید: در شرایط کنونی خانواده‌ها برای تأمین معیشت با مشکلاتی مواجه هستند و باید در کنار فرهنگسازی، در زمینه تأمین هزینه‌های فرزندآوری راهکارهایی ارائه شود. به همین دلیل فقط سیاست تشویقی و فرهنگی کفایت نمی‌کند.

 احمد راستینه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، مؤلفه‌های اقتصادی را در فرزندآوری مؤثر می‌داند و با اشاره به اینکه برای خانواده‌ها از هزینه بارداری و زایمان و پوشک بچه تا مسکن و آینده فرزندان دغدغه است، می‌گوید: نداشتن مهارت زندگی، نبود اطمینان و اعتماد بین زوجین، نگرانی از مسؤولیت فرزندآوری موجب شده تا جوانان امروز غافل از معضلات تک فرزندی، به داشتن یک فرزند اکتفا کنند.

امروز خانواده‌ها فرزندآوری را مانع آرامش می‌دانند

وی با بیان اینکه امروز خانواده‌ها فرزندآوری را مانع آرامش می‌دانند، می‌افزاید: مسأله جمعیت یکی از اولویت‌های اساسی جامعه به شمار می‌رود. چطور ممکن است رشد جمعیت به 1.2 و رشد سالخورده به 3.64 رسیده باشد، در حالی که 80 درصد مرگ و میر بر اساس بیماری غیرواگیر است. اگر این روند سالمندی را داشته باشیم در آینده با جمعیت سالخورده مبتلا به بیماری مختلف روبرو خواهیم بود که شاید در تأمین هزینه درمان با مشکلاتی هم مواجه شویم.

جامعه پرجمعیت مظهر قدرت است/ وقتی دیگر خاله در خانواده مفهومی ندارد

علاوه بر این، جعفر بای، جامعه‌شناس نیز معتقد است که باید در کنار رشد کمی جمعیت، به رشد کیفی جمعیت نیز توجه داشته باشیم. جامعه پرجمعیت مظهر قدرت است، اما در برهه‌ای از زمان فرزند کمتر، زندگی بهتر ترویج پیدا کرد و خانواده‌ها به دو فرزندی و بعد از آن به تک فرزندی روی آوردند که همه اینها ناشی از سیاست‌های اشتباه دولت‌ها بود؛ تا جایی که در زمانی داشتن بیش از دو فرزند جرم و گناه نابخشودنی تلقی می‌شد.

وی یکی از دلایل کاهش فرزندآوری را تأثیر لاکچری شدن زندگی خانواده‌ها از زایمان لاکچری تا اتاق جدا برای هر بچه عنوان می‌کند و می‌گوید: وقتی برخی خانواده‌ها حس می‌کنند در توان‌شان نیست که چنین فضایی را برای فرزند داشته باشند. پس از فرزندآوری فاصله می‌گیرند و همین امر موجب می‌شود که نظام خویشاوندی به هم بخورد و دیگر اعضای خانواده یعنی خواهر و برادر و حتی خاله، دایی، عمه و عمو مفهومی نداشته باشد.

انتهای پیام




تاریخ : سه شنبه 99/9/18 | 8:6 عصر | نویسنده : مرتضی | نظر
قزوهدوشنبه 17 آذر 1399 - 09:38

این شعر را همین حالا فی البداهه سرودم وقتی در خبرگزاری دیدم سردار دکتر علی اصغر زارعی هم غریبانه رفت. همه دارند می روند آری همه ی خوب ها و خوب تران آن طرف بیشتر شدند انگار جمع خونین دلان و خون جگران مانده اند این طرف دریغا حیف جغدها زاغ ها زغن ها باز رفته اند آن طرف شگفتا آه جمع ققنوس ها و شعله وران ـآن طرف می چمند در آتش آهوان نجابت و معصوم این طرف می چرند در برجام رمه ی گاو ها و کره خران بارها گفته ام به وجدانم ، که چه می خواهی آخر از جانم چشم ها را ببند و هیج مگو، کار افتاده دست کور و کران شیرها را یکی یکی کشتند ،سگ زرد و برادران شغال کار را دست کاردان دادیم، کار افتاد دست جانوران آن طرف اصل و نسل و اسب و سوار، این طرف تیغ و زخم و رقص و فرار آن طرف جمع با پدر مادر، این طرف خیل خیل بی پدران چشم شان باز مانده تا این سو آن شهیدان که بار خود بستند بس که دلواپس اند آن شهدا بس که دلواپس اند و دل نگران این طرف نوچه های بی غیرت مثل ویروس تاج دار فقط به شهیدان به رهبری به امام ، متلک می زنند و زخم زبان!




تاریخ : دوشنبه 99/9/17 | 4:29 عصر | نویسنده : مرتضی | نظر

شهادت «دکتر فخری‌زاده» ماهیت برخی‌ها را روشن کرد/ «خویشتن‌داری» یعنی بنشین تا بیشتر تو را بزنند!

امام جمعه مشهد گفت: شهادت شهید فخری‌زاده، ماهیت برخی جریان‌های سیاسی را روشن کرد.

شهادت «دکتر فخری‌زاده» ماهیت برخی‌ها را روشن کرد/ «خویشتن‌داری» یعنی بنشین تا بیشتر تو را بزنند!

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد در چهلمین هفته برگزار نشدن نماز جمعه در مشهد مقدس، مطالبی را در تحلیل تحولات اخیر دولت جنایتکار آمریکا و رژیم صهیونیستی، تمایل برخی جریان‌های سیاسی به غرب و بی‌اعتنایی به جنایت ترور شهید فخری زاده و قاطعیت نخبگان علمی کشور در ادامه راه این دانشمند هسته‌ای در قالب «خطبه مجازی» جمعه چهاردهم آذرماه در حرم امام رضا (علیه‌السلام) ایراد کرد که در ادامه می‌خوانید:

«بسم‌الله الرحمن الرحیم

الحمدالله، اشهد ان لا اله الا الله وحده لا شریک له و اشهد ان محمد عبده و رسوله و اشهد ان امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) (علیه‌السلام) علی بن ابی طالب و اولاده المعصومین هم حجج الله علی الخلق اجمعین.

اللهم صل وسلم علی عبدک و حبیبک و رسولک محمد سیدالاولین و الآخرین و علی عترته الهداة المعصومین سیما علی امام المنتظر المهدی روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداه.

عبادالله، اوصیکم و نفسی باتقوالله

همه شما برادران، خواهران، بینندگان عزیز، شنوندگان محترم و خودم را به تقوای الهی سفارش می‌کنم.

امروز مصادف است با شب هفت شهادت جانگداز شهید بزرگوار، مرحوم دکتر فخری‌زاده (رضوان‌الله تعالی علیه)، شهیدی که در مقام نقش‌آفرینی در خدمت نظام و جامعه انقلابی ما، دردانه ملت به‌حساب می‌آمد، با دست ناپاک دشمنان خدا و رسول، عوامل استکباری و صهیونیست نابکار، مظلومانه به شهادت رسید؛ شهادت هر شهید، دارای عظمت و اهمیتی ازنظر سرنوشت آن شهید است، شهید در شهادت یک موجود به هدف رسیده و به نتیجه نائل شده است، انسان دلداده حق و بشر فداکار در راه عبودیت و بندگی خدا، لحظه‌ای که به شهادت می‌رسد، آن لحظه به ثمر رسیدن تمام ایثارگری‌ها، خدمات، اخلاص‌ها و دلدادگی‌های او در عبودیت خدا است اما شهادت این شهید دارای سه بعد بود.

سه بُعد شهادت دانشمند هسته‌ای کشور

بعد اول شهادت این شهید، این بود که شهادت برای او یک عطیه الهی بود و مابه‌ازای تمام خدمات، زحمات و فداکاری‌هایی که از دوران دفاع مقدس تا به امروز در عرصه‌های خدمت به اسلام و ایثارگری‌ها در راه انقلاب داشت، عزیزی که از تمام آثار وجودیش، انقلاب، نظام و اسلام در این پهنه عظیم بهره‌مند شده بود، عطیه و جزای او از طرف خداوند با هیچ‌چیز به‌جز شهادت قابل پرداخت نبود و خداوند متعال این شهادت را به‌عنوان مابه‌ازای تمام زحمات و ایثارگری‌های او در عرصه زندگانی‌اش قرار داد و از این نظر، این شهادت را به تمام عزیزان و بازماندگان این شهید تبریک عرض می‌کنم و بر آنان مبارک باد این عظمتی که عزیزشان به آن اوج نائل شد.

بعد دوم شهادت این شهید، این است که این شهادت، یک ضایعه اسفناک برای ملت بود، ملت ما سرمایه علمی ارزشمندی را از دست دادند، نیروی متفکر و نابغه اندیشمندی که از تمام آثار فکر بکر و ابتکارات مغزی او در ابعاد مختلف در عرصه دفاع گرفته تا خدمات بهداشتی و درمانی در برابر این بلای عظیم این ویروس منحوس، جامعه و مردم ما از این فکر، علم و اندیشمندی برخوردار بود، طبیعی است که شهادت او یک ضایعه اسفناک برای ملت است و ازاین‌رو این شهادت را ابتدا خدمت مقام معظم رهبری و بعد همه مردم و جامعه خودمان، تسلیت عرض می‌کنم.

شهادت شهید فخری‌زاده، ماهیت برخی جریان‌های سیاسی را روشن کرد

بعد سوم این شهادت که از همه ابعاد آن بیشتر برای ما قابل‌توجه است، آن بعد روشن‌اندیشی و آن بعد روشنگری و افشاگری خاصی بود که شهادت این شهید در جامعه انقلابی ما نسبت به جریان‌ها و عناصر مختلف برای ما روشن کرد و عمدتاً این بعد از شهادت باید موردتوجه قرار بگیرد و به‌عنوان جریان شناسی و بالا بردن سطح شناخت و رشد سیاسی اجتماعی مردم ما، مورد دقت و تأمل باشد؛ ذات مقدس پروردگار در دو آیه شریفه قرآن، هشداری را به پیغمبر و جامعه دینی نسبت به همه جوامع ایمانی اعلام می‌کند که شاید یکی از آن مسائل هشدار پروردگار در این دو آیه، این باشد.

خداوند متعال در آیه 29 سوره محمد می‌فرماید «أَمْ حَسِبَ الَّذینَ فی‏ قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ أَنْ لَنْ یُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغانَهُمْ»، کسانی که در دل‌هایشان بیماری است، یعنی نسبت به مبانی ایمانی و اعتقادی آنان خلأیی وجود دارد و حقد و کینه‌ای نسبت به اولیاء خدا در دل آنان است، آیا می‌پنداشتند که خداوند متعال نسبت به آنچه در درون و ضمیر آنان است، افشاگری ندارد و خداوند آن باطن و ضمیر آنان را برملا نمی‌کند؟در آیه 30 این سوره می‌فرماید «وَ لَوْ نَشاءُ لَأَرَیْناکَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسیماهُمْ وَ لَتَعْرِفَنَّهُمْ فی‏ لَحْنِ الْقَوْلِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ أَعْمالَکُمْ»، به پیغمبر می‌فرماید ای پیغمبر، اگر ما بخواهیم به تو نشان می‌دهیم این افرادی را که در دل‌هایشان مرض هست و افرادی که دارای انحراف اندیشه‌ای، فکری و خط‌وربط سیاسی هستند، این‌ها را به تو نشان می‌دهیم که تو این‌ها را بشناسی و ابزار شناخت تو نسبت به این‌ها، نحن القول است، شعارها و مطالبی که می‌دهند، فحوای حرف آنان، این ابزار شناخت تو هست و با این فحوای سخنان، اظهارات و شعارهایشان آنان را می‌شناسی، باطن آنان را درک می‌کنی و خداوند متعال نیز از تمام برخوردها و موضع‌گیری‌هایی که افراد در جامعه انجام می‌دهند، آگاه است و می‌داند.

تمام محور بحث ما در این دو آیه شریفه در کلمه «فی‏ لَحْنِ الْقَوْلِ» هست؛ خداوند متعال می‌فرماید آدم‌هایی که در صراط پیغمبر و مسیر رسول‌الله نیستند، آدم‌هایی که خط‌وربطشان با پیغمبر، جانشینان پیغمبر و نصب شدگان جانشین پیغمبر زاویه‌دارند و باطنشان در این ایمان و باورمندی نسبت به پیغمبر و مبانی دین که در دل‌هایشان مرض هست، ولو این‌که باطن و ضمیرشان این است، خداوند می‌فرماید ما اگر اراده کنیم و بخواهیم، به تو نمایش می‌دهیم و راه نمایش نیز این است که «وَ لَتَعْرِفَنَّهُمْ فی‏ لَحْنِ الْقَوْلِ»، این‌ها گاهی اوقات جملاتی می‌گویند، شعارهایی می‌دهند و موضع‌گیری‌های خاصی در برخی موارد و حوادث دارند که در فحوای شعار و موضع‌گیری آنان، آنان را می‌شناسیم.

مواضع منحرفان از خط ولایت

شهادت شهید دکتر فخری‌زاده در جامعه ما یک حادثه بود و در جریان و تاریخ نظام و انقلاب ما یک پیش آمد بود، در سایه این پیش آمد، ذات مقدس پروردگار، آنان که در دل‌هایشان بیماری و انحراف از خط ولایت و اساس دین و رهبری رسول‌الله در رهبری ولی‌فقیه و رهبری نصب‌شده جانشین پیغمبر زاویه بود، در موضع‌گیری‌ها، حرف‌ها و سخنانی که در برابر این شهادت داشتند، واقعیت این‌ها روشن شد و باطن این‌ها دقیقاً مشخص شد در نوع برخورد و موضع‌گیری‌ها و مطالبی که اظهار می‌کردند.

ببینید عزیزان، ما در این جریان اولین موضعی که رسماً موضع صریح حق را برای ما روشن کرد، فرمایش مقام معظم رهبری بود، هم به‌عنوان بیان کاری که باید صورت بگیرد و هم به‌عنوان دستورالعملی که از ناحیه مقدسه ولایت نسبت به قوای نظامی، نیروهای انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی صادر شد؛ رهبری فرمودند «عاملان و آمران ترور این شهید باید مجازات بشوند»، این موضع صریح رهبری بود، هم موضع را بیان کردند و هم دستورالعملی بود به تمام دستگاه‌های امنیتی، اطلاعاتی و نظامی که در کشور تحت فرماندهی کل قوا و رهبری این نظام‌دارند کارگزاری می‌کنند، به همه آنان دستور دادند، در مقابل این موضع رهبری، دو زمزمه و دو منطق به وجود آمد که مصداق همان لحن القولی است که خداوند متعال در این آیه شریفه فرموده.

دو زمزمه منفعلانه در مقابل جنایت ترور

زمزمه اول این بود که بعضی اظهار کردند شهادت و ترور این شهید، «تله تنش» هست، می‌خواستند بگویند یک تله است که صهیونیست‌ها به وجود آوردند برای این‌که بین ایران و غرب اعم از اروپا و آمریکا تنش ایجاد کنند یعنی در مقابل این ترور ما عکس‌العمل نشان دهیم و این عکس‌العمل به تنش این کشور با غربی‌ها و جریان آمریکا و اروپا بیانجامد، چنین مطلبی را اظهار کردند، این منطق در برابر منطق رهبری و ولایت بود که یعنی هیچ‌وقت ما نباید درصدد مجازات و انتقام بربیاییم چون این تله تنش است!

واقعاً ببینیم با غرب، آمریکا و اروپا تنش نداشتیم که صهیونیست‌ها برای ایجاد تنش بین ما و غرب، بیایند تله‌ای بگذارند و یک دانشمند که سرمایه بسیار عزیز و گران‌قدری برای مردم و کشور ما بود را ترور کنند؟ مگر تنش ما با غرب و آمریکا مال امروز است و مگر این تنش، فضای بازی هم دارد؟ تا به امروز آمریکا و اروپا آنچه از دستشان برآمد، مخصوصاً از روز پیروزی انقلاب تا به امروز، از هیچ جنایتی خودداری نکردند؛ یعنی آن کاری که تا به امروز هم نکردند، قدرت و عرضه‌اش را نداشتند، هرچه توانستند مبارزه کردند، قصه از مرز تنش گذشته، عناد، عداوت، حقد، کینه و دشمنی‌های سرسخت غرب و آمریکا با مردم، نظام و انقلاب ما تا الآن حد و مرضی نداشته است.اگر آنان کاری را انجام ندادند، عرضه‌اش را نداشتند و نتوانستند، تا آنجا که توانستند، جنایت کردند حالا چطور صهیونیست‌ها بخواهند برای ما تله تنش درست کنند که ما هم آن را رعایت کنیم، به خودمان نیاییم، عزیزترین عزیزانمان را در این مملکت بکشند و ما بگوییم هیچ کار نشده! این درست است؟ در مقابل مقام معظم رهبری که می‌فرمایند عاملان و آمران این جنایت باید مجازات بشوند، این موضع‌گیری در مقابل رهبری نیست؟ این همان «لَحْنِ الْقَوْلِ» است که خدا در قرآن می‌گوید واقعیت افراد و جریان‌ها را برای ما روشن می‌کند که چه هستند و کی هستند.

با 60 سال سابقه جنایت، جای دوستی با آمریکا وجود دارد؟!

این‌ها یا این‌قدر به آمریکا و غرب خوش‌بین هستند و فکر می‌کنند بر این‌که واقعاً فضایی مانده که ما با غرب و آمریکا آشتی‌کنیم، آمریکا و غرب دوست ما بشوند، 60 سال دشمنی این‌ها به‌عناوین‌مختلف به مردم ما ثابت‌شده است، آیا واقعاً جای دوستی و آشتی باقی‌مانده؟ یعنی شما به آقایی چشم دارید که بعدازاین می‌خواهد رئیس‌جمهور آمریکا بشود درحالی‌که در کارنامه او، صدها جنایت و موضع منفی و معاندانه علیه ملت ما وجود دارد؟ یعنی به او امیدوار هستید؟!

مگر همین آقای جو بایدن در دولت اوباما نگفت ما باید خانه امن ایران را از بین ببریم؟ امنیت را از بین ببریم، در مقام برهم زدن خانه امن ایران، هنوز روی کار نیامده، این اولین قدمشان بود که امنیت اندیشمندان و دانشمندان ما و امنیت افکار برجسته ما را گرفتند، درواقع این کار با اشاره آنان شد؛ ببینید عزیزان، آقای بایدن هنوز که نیامده، وزیر خارجه‌اش را تعیین کرده، وزیر خارجه‌اش یک صهیونیست است، وقتی آقای بایدن اعلام کرد بلینکن وزیر خارجه‌اش هست، رسانه‌ها گفتند «بایدن قبل از آمدنش به اسرائیل هدیه داد» چون بلینکن یک یهودی صهیونیست بسیار ریشه‌دار است؛ او در خاطراتش می‌نویسد «آن روزی که در جنگ 11 روزه، رزمندگان حماس اسرائیل را به جان آوردند، نیمه‌شب سفیر اسرائیل در آمریکا به من تلفن زد که علاجی بکن»، چنین صهیونیستی با این خصوصیت‌هاست و این را به‌عنوان وزیر خارجه تعیین کردند، یعنی هنوز سرکار نیامده اول پیامی که به اسرائیل داد، چنین حرکت نابکار است.

انتخاب «بلینکن»، یک هدیه به اسرائیل بود

به فرموده رئیس محترم قوه قضاییه که فرمود «مسئله ترور و تحریم، دوروی یک سکه‌اند»، یعنی شما انتظار دارید آقای بایدن بیاید تحریم‌ها را از بین ببرد، به او خوش‌بین هستید درحالی‌که تروری که انجام گرفت، روی دیگر سکه تحریم هست که او آن را ادامه خواهد داد، او پای تحریم خواهد ایستاد، او یک هدیه به اسرائیل داد در این‌که بلینکن را وزیر خارجه‌اش معرفی کرد؛ تمام جریان دیپلماسی و زمام سیاست خارجی آمریکا به دست یک صهیونیست فدایی درجه‌یک اسرائیل افتاد، در حقیقت خط سیاست خارجی آمریکا شد اسرائیل، اسرائیلی که مرتکب چنین جنایت و جرمی شده است آن‌وقت شما به این‌ها امیدوارید و می‌گویید این تله تنش بود؟

زمزمه دومی که راه افتاد که این زمزمه را سردمداران غربی، اتحادیه اروپا و رئیس سازمان ملل این زمزمه را مطرح کردند، مسئله «خویشتنداری» ما در مقابل چنین حرکت و جنایتی بود که متأسفانه این زمزمه مسموم خویشتنداری در برخی رسانه‌های داخلی و بر سر زبان بعضی مسؤولان و وابستگان جریان سیاسی ضد ولایی در کشور ما سر داده شد، چطور خویشتنداری کنیم؟ بگوییم ما کاری نداریم، بیایید بقیه دانشمندان و علما را هم بزنید!

«خویشتنداری»، یعنی بنشین تا بیشتر تو را بزنند!

معنای این‌که می‌گویند «تله تنش» یا «خویشتنداری» این است که دو نفر باهم دعوا دارند، این دو نفر که باهم دعوا دارند، بیاییم یک‌طرف را بگیریم، طرف دیگر هرچه می‌خواهد او را بزند، یعنی این‌ها رسالتشان این است، این‌ها دلسوز این ملت و مردم هستند؟ شما یک قرارداد کلاه‌برداری برجام را شکست خوردید، ضربه دیدید و بیش از سه سال آمریکا و اروپا به هیچ‌یک از تعهداتش عمل‌نکرده و شما مفت و مجان و رایگان، این تعهدات نامردانه‌ای که آنان برای شما تعیین کردند را عمل کردید، بازهم بیایید در مقابل این ترور بایستید، چیزی نگویید و صدایتان درنیاید؟ معنی‌اش این است که یک‌طرف را بگیرند، آن‌طرف دیگر هرچه می‌خواهد بزند!

یک شهادت کم بود، یک ترور کم بود، بقیه دانشمندان، بقیه علما و اندیشمندان و فناوران ارزشمندی که در این کشور و در بین این ملت وجود دارند را نیز بزنند، این در حقیقت چنین برخوردی هست که این‌ها با این حرف دارند که بگویند «تله تنش» یا «خویشتنداری».آنچه مسلم است، دشمنی آمریکا و اروپا و دشمنی کفر جهانی نیست به اسلام، دین، نظام و انقلاب ما که ضامن عزت بخشی به اسلام هست، حقیقت ثابت‌شده است، با انواع توطئه‌ها، انواع تهاجمات و فتنه‌هایی که انجام می‌دهند، می‌خواهند ما را از راه این انقلاب که راه تداوم بخشی مبانی دین و حدود اسلامی ما و رساندن به نقطه نهایی جهانی‌شدن اسلام با ظهور وجود مقدس امام زمان است، ما را از این راه بازبدارند و آنانی که در این راه اصرار دارند، نابود کنند، از بین ببرند و به خیال خودشان، این سنگلاخ را از سر راه استکبار جهانی خودشان و توسعه استکبار خودشان بردارند، البته این امکان‌پذیر نیست.

این را بدانید، دشمنان ما به هر سلاحی مسلح باشند و با هر حرکتی بخواهند به ما آسیب بزنند، ما در مقابل آنان یک‌چیزی داریم که آنان ندارند، ممکن است فناوری پیشرفته‌تر، سلاح برنده‌تر و توطئه‌ها و فتنه‌های شیطانی نابکارانه‌ای داشته باشند اما ما سرمایه‌ای داریم که آنان ندارند، ما خدا داریم و آنان خدا ندارند؛ در جنگ احد وقتی کفار قریش شعار می‌دادند «بعل هبل»، پیامبر به مسلمانان فرمودند «الله مولانا ولا مولاکم»، خدا مولای ماست و شما چنین مولایی ندارید را شعار دهند، ما خدایی داریم که قدرتش بر همه قدرت‌ها، فکرها، توطئه‌ها و فتنه‌ها، قدرتش ترجیح دارد و همه را در مقابل، خاک و خاکستر می‌کند و شما چنین خدایی ندارید لذا هرکس در مقام عبودیت و دلدادگی خدا قدم برداشته، سرمایه خودش را روی دست گرفته در راه این خدا بدهد، مسئله زنده ماندن و شهادت برای او که تفاوتی ندارد بلکه شهادت آن نقطه نهایی هدفی و مقصدی است که او رسیده، او شکست نمی‌خورد و سقوط نمی‌کند اما آن خدایی که ما داریم، همه وجود و هستی شمارا خاک و خاکستر می‌کند.

دشمن از دانشمند و نوابغ ایرانی وحشت دارد

خداوند به پیغمبر می‌فرماید «ای پیغمبر، بگو بر ما اصابت نمی‌کند مگر آنچه خدا برای ما مشخص کرده است»، بنابراین ما وحشتی نداریم، بر همه فتنه‌ها، توطئه‌ها، ابزار و فناوری‌های شیطانی دشمن پیروز هستیم منتها برادران و خواهران، این توحید و خداپرستی را باور کنیم، اگر باور کنیم خدا هست، همه جریان‌های زندگی، اندیشه‌ها، موضع‌گیری‌های سیاسی و بینش‌های اجتماعی‌مان را بر این باور که ما خدا داریم و دشمنان ما خدا ندارند، تنظیم کنیم، هرچه این شهادت‌ها، این دردها و جان‌گدازی‌ها برای ما، جامعه و عزیزان ایثارگر ما پیش بیاید، نه‌تنها برای ما ناامیدکننده نیست بلکه برای ما بیشتر امیدوارکننده است.

دشمن از مغز رسای مردم ما می‌ترسد، دشمن از عالم ما می‌ترسد، از دانشمند ما و از فناور ما وحشت دارد، فکر می‌کند همه‌چیز را می‌تواند شکست دهد اما جریان علمی و فناوری مردم نابغه و نوابغ علمی ما را نمی‌تواند شکست دهد، شهید فخری‌زاده به شهادت رسید اما در مقابل، حداقل بیش از دو هزار دانشجوی فیزیک داریم با اساتید و دانشمندان فیزیک هسته‌ای اندیشمند مؤمن و متدین، این‌ها جدی‌تر به کار وادار می‌شوند و در مقام جبران خلأ این شهید، خیلی قاطع‌تر به میدان می‌آیند، به‌جای یک شهید فخری‌زاده، هزاران فخری‌زاده در عرصه علمی و عرصه دانش‌بنیانی ما وجود دارد، دشمن چندتای آنان را می‌تواند ترور کند؟

خدایا، به عزت اولیائت، این حرکت عظیم دینی و انقلابی مردم ما را که تا چهل‌وچند سال با کمک خدا ادامه پیداکرده است، هرچه زودتر به نقطه جهانی‌شدن اسلام و عزت مسلمین، ظهور و فرج مولایمان بقیة‌الله متصل بفرما، خدایا ارواح مطهره شهدا و روح مطهر امام بزرگوار را از پایمردی مردم ما در پای ستون خیمه این نظام، خشنود بگردان، سایه پربرکت مقام معظم رهبری بر سر ما مستدام بدار، دشمنان ناپاک ما در جبهه‌های کفر و نفاق و استکبار، ذلیل و نابود و ریشه‌کن بگردان.

والسلام علیکم و رحمت‌الله و برکاته»

انتهای پیام/ 70042/ح




تاریخ : جمعه 99/9/14 | 8:34 عصر | نویسنده : مرتضی | نظر


  • paper | خرید لینک | اخبار
  • خرید Reports | مقاله سورس باز نیو